EFT – tapkanje

EFT temelji na prepričanju, da je vzrok za vsa negativna čustva motnja v telesnem energijskem sistemu. Ko odpravite energijsko neravnovesje, kar naredite preprosto tako, da s konicami prstov nežno udarjate (“tapkate”) po določenih energijskih točkah na telesu, vaš problem zelo hitro izgine-po zagotovilih ustanoviteljev metode v večini primerov že v nekaj minutah, v najslabšem primeru pa je potrebno od nekaj dni do nekaj tednov.

GaryCraigUstanovitelj tehnike EFT – Emotional Freedom Techniques, je Gary Craig. Metoda EFT, izhaja iz dognanj dr. Roger-ja Callahana in njegove Terapije miselnega polja (Thought Field Therapy).

Gary Craig pravi, da je bila tehnika EFT v osnovi razvita za reševanje čustvenih težav. Ker pa dolgotrajnejša ali intenzivna čustvena bolečina običajno povzroči tudi bolečine v telesu in bolezni, lajšanje čustvenih težav samodejno prinese tudi občutno izboljšanje fizičnega počutja.

Spodnje slike prikazujejo EFT točke- meridiane, po katerih tapkamo in s tem odstranjujemo energetske motenje – blokade iz našega telesa.

eft eft-tocke-za-tapkanje prikaz_eft_tock_2

http://www.eft-slovenija.si/eftprirocnik.pdf

This entry was posted in blog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja