refleksoterapija

Refleksoterapija je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo.

Refleksna masaža stopal je priporočljiva kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, terapevtsko pa pomaga pri naslednjih težavah: z žlezami z notranjim izločanjem, na splošno za povečanje odpornosti s kožo, s hrbtenico (napetost mišic, išias, bolečine v križu, vratu ali v kateremkoli delu hrbtenice), z nespečnostjo, pri živčnosti in mišični napetosti, z zobmi in dlesnimi (vnetja, paradentoza), z zaprtjem, s ponavljajočimi vnetji mehurja ali ledvic, z astmo, z glavoboli, s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja), z jetri ali žolčnikom, jajčniki in maternico, z zanositvijo, pogostimi prehladi, virozami ali anginami.

S pomočjo metamorfne tehnike lahko zavrtimo kolo časa nazaj, v obdobje pred rojstvom, ko so se nam pod vplivom različnih snovnih in nesnovnih dejavnikov izoblikovale kasnejše lastnosti. Nekatere izmed sposobnosti so ostale prikrite in so kot nemi potencial, ki ga je potrebno zgolj vzpodbuditi, da bi z njegovo pomočjo opustili stare vzorce vedenja in stopili na pot preobrazbe.

Metamorfna tehnika deluje na predpostavki, da je v hrbtenici zapisan vsak spomin na čas pred našim rojstvom. Vse napetosti, ki smo jih doživeli med zorenjem v maternici se vtisnejo v hrbtenico, od tam se prenesejo na telo in tako so ustvarjene lastnosti s katerimi danes živimo.