energetska refleksoterapija stopal

refleksoterapija1V času, ko so ljudje še hodili bosi so nevede preko masaže refleksnih točk na stopalih vplivali na naravno zdravljenje. Sedaj ta naravni način nadomešča refleksoterapija. Na stopalih imamo refleksne točke za celo telo. S stimuliranjem teh točk se energetsko stanje in pretok energij v organih in delih telesa začne uravnovešati.

Na stopala največkrat pozabljamo, mogoče zato, ker so tako daleč od glave. Že Hipokrat je bil velik ljubitelj vseh vrst masaž, vključno z masažo stopal. Sokrat pa je največkrat hodil bos, saj je trdil, da to veča odpornost organizma in poglablja misli.

Stopala nam pKolaži17okažejo, kje so naše šibke točke, kje je pretok energije oslabljen ali celo prekinjen. Običajno so te točke na dotik boleče ali pa je stimuliranje neprijetno. Včasih na določeni refleksni točki čutimo bolečino, čeprav še ne čutimo zdravstvenih težav. Pogosto se zgodi, da se težava pokaže čez dan ali dva, ker se na energetskem nivoju pokaže preden jo fizično začutimo.

Včasih se bolečine v delu stopala pojavijo v dnevu ali dveh po teraiji. To običajno pomeni, da se je stopalo »prebudilo« in zaznava spremembe v telesu, ki jih prej ni. Bolečine z nadaljevanjem refleksoterapije običajno izginejo, v nasprotnem primeru pa je potrebno to raziskati in ustrezno zdraviti.

Energetska refleksoterapija je novost in zato občasno prihaja do mešanih interpretacij. Ne gre za posebno tehniko, ampak za način izvedbe refleksoterapije. Predstavlja refleksoterapijo kot celoto, torej regeneracijo na fizičnem, na emotivnem in duhovnem oz. psihičnem nivoju. Vse kar se nam dogaja je odvisno od naše energije in ko se nivo naše energije spremeni (npr. preko energetske refleksoterapije), se spremeni tudi življenje.

Energetska refleksoterapija temelji na celostnem in individualnem pristopu. Vsak posameznik je drugačen, zato vsak potrebuje drugačen pristop, drugačne prijeme, intenzivnost in dinamiko terapije. Z obdelavo refleksnih točk vzpostavljamo uravnotežen pretok energije skozi celo telo. Energetska refleksoterapija se uporablja preventivno in kurativno kot sprostitev z namenom, da se uravnovesi naša življenjska energija. Rezultat tega pa je zdravje in harmonija telesa ter duha.DM5

Kolaži132Z energetsko refleksoterapijo lahko odpravimo vse težave povezane s stresom, hitrim tempom življenja in druge težave ali bolečine. Priporočljiva pa je tudi za vse, ki takih ali drugačnih težav nimajo in se dobro počutijo, vendar želijo nekaj več.

Energetska refleksoterapija temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na določeno refleksno točko in da se na ta način lahko sprosti in uravnovesi celo telo, »zbudi« se krvni obtok ter endokrini sistem in umiri ali aktivira organske funkcije.